Donald Trump az USA elnöke

  • A republikánus párt jelöltje szerdára virradóra meggyőző fölénnyel győzte le ellenfelét, a demokrata színekben induló Hillary Clintont az amerikai elnökválasztáson.
  • Donald Trump még olyan államokban is győzni tudott, ahol hagyományosan a demokrata jelöltek szokták megszerezni a többséget.
  • A közvélemény-kutatások inkább Clinton győzelmét jósolták, Trump a végeredmény mindenkit váratlanul ért.
  • Clinton telefonon gratulált Trumpnak, Barack Obama a Fehér Házba várja utódját, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökét.
2016 november 9., szerda 15:56

A szír lázadók összeomlottak Trump győzelme miatt

Ami nem meglepő, miután Trump a kampányban az egyik tévés vitában azt mondta, hogy Iránra és Oroszországra hagyná a szíriai konfliktus rendezését. Az oroszok már most is bombázzák a lázadókat. Amerika eddig sem támogatta teljes mellszéleséggel a lázadókat, bírálták is amiatt a leköszönő Barack Obamát, hogy cserbenhagyta őket, mert a kormányerők vegyifegyver-használata ellenére sem avatkozott be, de már a visszafogott támogatásban sem bíznak. "Trump állításainak és Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz fűződő viszonyának tükrében úgy vélem, hogy bonyolódni fog a helyzet. Szerintem ez nem tesz jót a szíriai ügynek" - mondta Zakaria Malahifdzsi, egy aleppói székhelyű ellenzéki csoport tagja. Eközben Aszad rezsime örömmel fogadta az amerikai választás végeredményét, és élőben közvetítette az állami tévé Trump győzelmi beszédét. (MTI)

2016 november 9., szerda 15:07

Clintonra többen szavaztak, mint Trumpra, mégis Trump lesz az elnök

Több államban még mindig számolják a szavazatokat, de a jelenlegi összesítés alapján úgy tűnik, hogy Hillary Clintonra többen szavaztak, mint amennyien Trumpra. Az Egyesült Államokban azonban nem közvetlenül választják az elnököt, hanem elektorok útján, és az elektori rendszer miatt Trump győzelme így is biztosított.

2016 november 9., szerda 14:31

Lady Gaga a Trump Tower előtt tüntetett

Az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke ellen.

2016 november 9., szerda 11:31

Na most értékelődik fel igazán Fásy Ádám és Donald Trump közös fényképe

Kevés magyar ember érzett rá a jövőre annyira, mint a mulatósmágnás.

2016 november 9., szerda 10:36

Alighogy nyert Donald Trump, máris Budapesten látták bevásárolni!

2016 november 9., szerda 10:31

A Jobbik felelős és bölcs munkát kíván Trumpnak

A párt közleménye: „Minden előzetes közvélemény-kutatást megcáfolva Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást. Mi, magyarok, tiszteletben tartjuk más népek jogát a sorsuk alakítására és ugyanezt várjuk mindenkitől. Ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében gratulálok az új elnöknek! A magyar–amerikai kapcsolatok javulása mellett felelős és bölcs munkát kívánunk Donald Trumpnak.”

2016 november 9., szerda 10:17

Miheil Szaakasvili volt grúz elnök odaphotoshopolta magát Trump mellé

Ennél jobban nem is lehet valaki mellé odaállni.

2016 november 9., szerda 9:07

Putyin táviratban gratulált Trumpnak

A Kreml sajtószolgálata szerint Putyin kifejezte reményét, hogy a megválasztott republikánus párti amerikai elnökkel együtt tud majd működni azért, hogy kivezessék az orosz-amerikai kapcsolatokat a válság állapotából, megoldják a nemzetközi politika aktuális kérdéseit, és hatékony válaszokat találjanak a globális biztonság elleni kihívásokra. Az orosz elnök biztos benne, hogy „a Moszkva és Washington közötti, az egyenlőségre, a kölcsönös tiszteletre és egymás álláspontjának reális figyelembe vételére épülő, pozitív párbeszéd kiépítése megfelel országaink népei és az egész nemzetközi közösség érdekeinek”. (MTI)

2016 november 9., szerda 7:29

„Ez nem egy Black Mirror-rész!” – közölték a Black Mirror alkotói

A hivatalos Twitter-csatornán jelezték, hogy „Ez nem egy epizód. Ez nem marketing. Ez a valóság.” Korábban többen is arról posztoltak, hogy egy Black Mirror-részben élünk. (Telegraph)

2016 november 9., szerda 6:46

Obama: Holnap is felkel a Nap

  Akárki is nyert, a demokrácia győzött és Amerika a legjobb hely marad a világon - üzente.

Ne tévesszen meg senkit, hogy az összesítésekben még csak 267 elektori szavazata van, mert ez hamarosan változni fog. Pennsylvania elvesztése megpecsételte Clinton sorsát, még ha elméletileg fordíthatna, de ehhez

most már tényleg mindenhol nyernie kéne,

de erre Arizonában, Michiganben és Wisconsinban is elenyésző esélye van csupán.

2016 november 9., szerda 6:41

Marine Le Pen gratulált Trumpnak

A francia EU-ellenes Nemzeti Front vezetője örül az eredménynek.

2016 november 9., szerda 6:37

A német hadügyminiszter az első európai, aki értékelte a helyzetet

Ursula von der Leyen egy német reggeli tévéműsor vendége volt, és megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy mit szól Trump várható győzelméhez. Ezt mondta: "Európának érdeke, hogy az USA nyitott maradjon a világra. Sok a nyitott kérdés Trump szándékait illetően, főleg a NATO-val és Putyinnal kapcsolatban." Általában pedig ezt mondta: "sokkoló".

2016 november 9., szerda 5:39

Michigan, Pennsylvania, Wisconsin

Ha ebből a három államból csak egyet is Trump nyer, akkor vége, megnyeri az elnökválasztást is. Ha Wisconsinban nyer, elméleti lehetőség még van egy döntetlenre, de mert a képviselőházban maradt a republikánus többség, ez is az ő elnökségét jelentené - csak a döntés tolódna át január 6-ra.

2016 november 9., szerda 4:23

Clinton emberei: Túlságosan bíztunk Floridában, de még van esély

A CNN riportere szerint hatalmasat változott a hangulat az elmúlt órákban a Javits Centerben, ahol Clinton eredményváró rendezvénye van. A magabiztos jókedvet aggodalom és elhalkulás váltotta fel. A kampánycsapat egyik fontos embere az újsáígórnak azt mondta, hogy Colorado és Virginia megnyerésével még nyitva a verseny, de elismerte, hogy Floridában elbízták magukat.