A nagykörúton szálltak meg a párizsi merénylők

2016 november 13., vasárnap 6:38
243
Abdelhamid Abaaoud, a párizsi terrortámadások irányítója hosszú ideig Budapesten, a Ferenc körúti Swing Hotelben lakott. AFP PHOTO / HO / DABIQ Fotó: -

Egy éve, 2015. november 13-án követték el 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletsorozatukat az ISIS terroristái. Az évfordulóhoz közeledve a Le Monde újabb részleteket tárt fel a támadást megelőző időszakból. Az már korábban ismert volt, hogy a támadás főszervezője, Salah Abdeslam Budapesten vette fel a Szíriából a menekültek közé vegyülve visszatérő merénylőtársait, de a lap szerint ennél fontosabb központjuk volt Budapest.

Abdeslam két társa, Abdelhamid Abaaoud és Ayoub el-Khazzan augusztustól hosszabb ideig a Ferenc körúti Swing Hotelben laktak. A lap szerint a magyar szolgálatoknak ez nem tűnt fel. El-Khazzan Bécsen át vonattal hagyta el Magyarországot, Abaaoud, a támadók egyik fő koordinátora autóval utazott ki. (Via MNO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt