A jelenlegi állás szerint Trump mégsem csukatná le Hillary Clintont

külföld
2016 november 22., 13:44
comments 147

A leendő Trump-kormányzat nem indít majd vizsgálatot Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje ellen. Ezt Kellyanne Conway, a megválasztott elnök kampánymenedzsere jelentette be kedden reggel az MSNBC televízióban.

Conway szerint a leendő Trump-adminisztráció sem az email-botrány, sem a Clinton Alapítvány ügyében nem indít vizsgálatot Hillary Clinton ellen.

"Úgy gondolom, hogy amikor a megválasztott elnök, aki egyúttal a pártunk vezetője is, még beiktatása előtt kijelenti, hogy nem kívánja folytatni a vádak kivizsgálását, akkor ezzel mind tartalmában, mind hangnemében nagyon erős üzenetet küld."

Conway szerint Hillary Clintonnak ettől függetlenül még "szembe kell néznie azzal, hogy az amerikaiak többsége nem találja őt tisztességesnek és szavahihetőnek", de ha Donald Trump hozzájárulhat ahhoz, hogy "segítsen neki a gyógyulásban, akkor jó dolog, ha ezt megteszi".

A döntéssel Donald Trump a választási kampányban tett egyik ígéretét szegi meg. Elnökjelöltként ugyanis azt hangoztatta, hogy amennyiben megválasztják, felkéri majd az igazságügyi minisztert, hogy külön ügyésszel vizsgáltassa ki Hillary Clinton email-botrányát és a Clinton Alapítány ügyeit. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.