Belvárosi nyugdíjasokat lopott meg Richárd, a kamu tévészerelő

Elfogató parancsot adott ki a rendőrség Hidasi Richárddal szemben, aki tévészerelőnek adta ki magát, és ezzel a trükkel több tucat belvárosi nyugdíjas lakásába férkőzött be, és lopta meg az áldozatait.

Az V. kerületi Rendőrkapitányság nagy erőkkel keresi Richardot, és mindenkinek a jelentkezését várják, akinek van információja tartózkodási helyéről (06 20 9644866 / 107 / 112)

Hidas Richárd, a belvárosi nyugdíjasok fosztogatója. Fotó: police.hu

"Hidasi Richárd jól kommunikál, meggyőző és szimpatikus az idős emberek számára, ezzel könnyen megtéveszti őket" - figyelmeztet a rendőrség.

32 éves Richárd az elmúlt bő egy évben végigrabolta az összes belvárosi kerületet: az I., II., V., VI., VII., XI., XII., XIII. kerületekben mind lopott meg gyanútlan, idős - többnyire 70 év feletti, a bűncselekmény felismerésére és annak elhárítására korlátozottan képes - embereket.

Richárd jellemzően hétköznap, munkaidőben portyázott társasházakban, ahol leszólított nyugdíjasokat, beszédbe elegyedett velük, majd "Magyarország egyik legnagyobb televíziós műsorszolgáltató cégének alkalmazottjának" kiadva magát bekéredzkedett az idős emberek lakásaiba, ahonnan aztán készpénzt és ékszereket vitt el.

Szerelést mímelt, kért egy pohár vizet, esetleg kávét, és mikor egyedül maradt a helyiségben, rabolt, majd kamu indokokra hivatkozva, telepakolt puttonnyal távozott. (police.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.