Putyin szerint eddig sem rajtuk múlott, hogy rossz volt az orosz-amerikai viszony és reméli, hogy most javulni fog

külföld
2016 november 30., 18:27
comments 31

Reményét fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán, hogy az új amerikai elnök, Donald Trump hivatalba lépésével javulni fog Moszkva és Washington viszonya.

Putyin egy moszkvai tanácskozáson beszélt erről, amelyet Jevgenyij Primakov néhai orosz miniszterelnök és külügyminiszter emlékének szenteltek.

"Most, hogy az Egyesült Államokban véget ért a választási kampány, és az új elnök hamarosan beköltözik a Fehér Házba, szeretném remélni, hogy esély nyílik a kapcsolatok javítására, amelyek nemcsak a két ország népei számára, hanem a nemzetközi stabilitás és biztonság szavatolása szempontjából is fontosak" - mondta.

(STR/NurPhoto)
photo_camera (STR/NurPhoto)

Putyin megállapította, hogy a kétoldalú viszony az elmúlt évek során jelentősen megromlott, de szerinte ez nem Oroszország hibájából történt. Az orosz elnök a fórumon elmondta, hogy Donald Trump megválasztott amerikai elnökkel a telefonbeszélgetésük során mindketten egyetértettek abban, hogy "az orosz-amerikai kapcsolatok nem kielégítő állapotát javítani kell".

Az orosz elnök kifejezte meggyőződését, hogy az összes érintett ország részvételével meg lehet oldani a közel-keleti helyzetet. Külön kiemelte egy széles körű terrorellenes front létrehozását célzó orosz kezdeményezést, rámutatva, hogy ennek nincs alternatívája. (MTI, CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.