15 tagú pénzhamisító bandát fogott el a rendőrség

bűnügy
2016 december 15., 07:08
comments 19

Egy színes nyomtatóban vélte megtalálni a boldoguláshoz vezető utat a 34 éves M. Gergő, aki hamis húszezreseket nyomtatott számolatlanul. A pénzt 14 társa terjesztette. Közülük ötöt még tavaly decemberben fogtak el, aztán a szálak elvezettek a mesterhez, aki szintén rendőrkézre került.

A nyomozók összesen 588 darab, 11.760.000 forint névértékű hamis húszezrest foglaltak le, aztán gondosan napocska alakzatba rendezték őket, hogy jobban mutassanak:

photo_camera Fotó: police.hu

A rendőrségi felvételeken látható a pénzgyártáshoz használt nyomtató (a hamisítók kifinomult módszereire jellemző, hogy nem fekete-fehér, hanem színes nyomtatóval dolgoztak):

photo_camera   Fotó: police.hu

Illetve az egyéb eszközök, köztük a ragasztó, a sniccer, az írott cédé és a butatelefon:

photo_camera   Fotó: police.hu

A hamis húszezresek a rendőrség szerint laikusok megtévesztésére alkalmasak voltak, bár az nem derül ki, hogy ilyenkor az számít-e laikusnak, aki még életében nem látott valódi húszezrest, vagy aki nem a Lomonoszov Egyetemen doktorált numizmatikából. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.