Trump: Egyetlen számítógép sem biztonságos, tessék futárral küldeni

külföld
2017 január 01., 15:38
comments 286

Donald Trump megválasztott amerikai elnök szivleszterkor azt mondta, hogy egyáltalán nem biztos abban, hogy az orosz szolgálatok törték fel a demokrata párt szervereit a választási kampány idején.

Barack Obama leköszönő elnök bizonyítottnak látja, hogy a levelezéseket az oroszok lopták el és szivárogtatták ki, és ezzel beavatkoztak az amerikai elnökválasztásba. Megtorlásul 35 orosz diplomatát utasított ki az országból, ők vasárnap el is hagyták az Egyesült Államokat.

Trump ezt mondta az esetről: "Ez nem fair, ha nem tudjuk biztosan, hogy ők voltak. Lehetett valaki más is. Tudok olyan dolgokról is, amelyekről mások nem tudnak, és ezek alapján nem lehetünk biztosak."

Trump azt is ígérte, hogy kedden vagy szerdán nyilvánosságra hoz az általa tudott dolgokból részleteket.

Azt is mondta, hogy nem szabad fontos dolgokat számítógépen tartani: "Nagyon fontos, hogy ha valami tényleg fontos, akkor írjad le papírra és küldjed el futárral, mint a régi időkben, mert azt mondom, hogy egyetlen számítógép sem biztonságos. Nem érdekel miket mondanak mások, egyetlen számítógép sem biztonságos. Van egy 10 éves fiam, ő bármit meg tud csinálni egy számítógéppel. Ha azt akarod, hogy tényleg ne olvassa el más, akkor futárral küldjed el."

Arra a kérdésre, hogy találkozna-e a tajvani elnökkel személyesen, azt mondta, hogy "majd meglátjuk". Kína nagyon kiakadt, mert megválasztása után telefonon beszélt Tajvan elnökével.

(reuters, foxnews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.