A Momentum elkezdte gyűjteni az aláírásokat az olimpiarendezésről szóló népszavazáshoz

politika
2017 január 19., 06:24
comments 398

Csütörtök reggel kezdte meg az aláírásgyűjtést a budapesti olimpia elnevezésű gigantikus lopásprojekt megakadályozásához szükséges népszavazás kiírásához a Momentum Mozgalom. Összesen 30 napjuk van rá, hogy 138 ezer budapesti lakos aláírását összegyűjtsék.

Fotók: Botos Tamás / 444
photo_camera Fotók: Botos Tamás / 444

A Blaha Lujza téren a szervezet vezetői elmondták, hogy több millió forintos, közösségi finanszírozásból összejött költségvetésből 25 ponton kezdik meg most az aláírásgyűjtést. Továbbra is várják mind az adományokat, mind pedig az aláírásgyűjtést segítő aktivistákat.

Ezen a térképen látható, hol működnek ilyen aláírásgyűjtő pontok, de honlapjukról bárki tölthet le aláírásgyűjtő ívet, amit aztán postán vagy személyesen juttathat vissza a Momentumnak:

A Momentum két tagjával szerdán közöltünk hosszabb interjút, érdemes azt is elolvasni:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.