Zseniális grillező placcot hoztak létre BME-s hallgatók a Duna partján

Egészen különleges hangulatú közösségi teret hoztak össze a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói a Gellért Fürdő Dunába ömlő termálvizes csatornája mellett. 

A 2011-ben összeállt BETON workshop az S39 Hybrid Design Manufaktúrával közösen látott neki a köztér újragondolásának. A többnyire építész és mérnök szakos hallgatókból álló csapat a fürdő melletti rézsűs részt nézték ki legújabb projekt helyszínének még 2015-ben, ide öntöttek ki betonpadokat, most pedig - a Város és a Folyó Csoporttal - továbbfejlesztették a projektet, és az eredmény elég vagány lett. 

Készült egy Duna-parti sütögető hely, elég jó kilátással a falatozáshoz, vízi sakk, és kutyaitató is. Mivel a cucc nem látszik a rakpartról, teknősök mutatják az utat a grillezőhöz, a lenti sétányon pedig gázló vezeti el a városlakókat a kifolyó alatti "szikla-jacuzzihoz". 

Így télen is elég meggyőző a látvány, de nyílván a melegebb évszakokban lesz igazán szezonja a placcnak, nyáresti bemelegítő italozáshoz például elég tökéletesenek tűnik. És ezzel még nem fejeződött be a partok visszahódítása - februártól új kurzus indul a Műszakin. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.