Borosüveggel vágták fejbe az LMP aláírásgyűjtőjét a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban

bűnügy
2017 február 16., 07:35
comments 620

Frissítés: a támadót a rendőrség elfogta.

Több olvasónk is jelezte, hogy a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban megtámadták az LMP egyik, a budapesti olimpiarendezés ellen aláírást gyűjtő aktivistáját.

Valaki üvegpalackkal verte fejbe, az aktivistához mentőt kellett hívni. Olvasónk szerint „a sértett is egész jól van a körülményekhez képest”. (Update1: kórházba vitték, de kiengedik.) Úgy tudjuk, a támadó elmenekült. A helyszínre rendőrök érkeztek.

Fotó: olvasónk
photo_camera Fotó: olvasónk

Update2: A megsérült aktivista az esetről az alábbiakat mondta az LMP blogjának, a Reflektornak:

„Épp egy aláírás közben voltak, amikor egy ismeretlen odalépett a pulthoz és az éppen aláíróval heves szóváltásba kezdtek. Aztán az ismeretlen elfutott. Az aláírást folytatták volna mikor visszatért megint az ismeretlen és lökdösődés kezdődött bár az hamar véget ért, mert az ismeretlen elfutott ismét.

Nagyjából ekkorra értek ki a BKV őrei is, akik kérdőre vonták az aláírás-gyűjtőket, hogy mit keresnek ott és miért kiabálnak. E párbeszéd alatt a semmiből érkezett az elkövető - aki a korábbi szóváltások tettese is volt - és egy borosüveggel úgy fejbe vágta az aktivistát, hogy annak nyílt, vérző seb keletkezett a fején. Az aktivista bemenekült a forgalmi irodába. Onnan viszont ki akarták hajítani, mert a legnagyobb baj az volt a BKV-s intézkedők szerint, hogy összevérezi a helyiséget…

Ezután érkezett ki a rendőrség és a mentők is.”

A napokban volt már hasonló eset: szombaton a Rákóczi téren gyűjtött aláírást a párt, amikor egy járókelő megfejelte Jakabfy Tamást, az LMP józsefvárosi képviselőjét, majd megharapta az intézkedő rendőrt. Heltai László, az LMP VI. kerületi önkormányzati képviselője akkor azt mondta: „Ez történik akkor, ha a kormány kommunikációja azt üzeni, hogy az embereket a létezésükben fenyegeti az, ha dönthetnek arról, hogy rendezzenek-e olimpiát.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.