Barcelonában azért tüntetnek, hogy több menekültet fogadjon be az ország

külföld
2017 február 18., 20:51
comments 382

Több tízezren tüntettek Barcelonában szombat délután, azt követelve a spanyol kormánytól, hogy

fogadjanak be több menekültet az országba.

A tüntetésre Ada Colau, Barcelona polgármestere szólította fel a városlakókat. Azt mondta, árasszák el az utcákat és terjesszék a volem acollir jelmondatot, ami katalánul van és olyasmit jelent, hogy üdvözlünk titeket.

A rendőrség szerint körülbelül 160 ezer ember vett részt a tüntetésen, a szervezők szerint viszont 500 ezren voltak. 

link Forrás

A tüntetés kiváltó oka az, hogy Spanyolország még 2015-ben ígéretet tett, 16 ezer menedékkérőt telepít be az országba, de ehhez képest azóta csak 1,1 ezer betelepített menekültet regisztráltak. 

Persze nem Spanyolország az egyedüli Európában, ahol nem teljesültek a kvóták, de Mercè Conesa spanyol politikus szégyenteljesnek tartja a teljesítményt. Fel is kérte az Európai Bizottságot, hogy pirítsanak rá azokra az országokra, amik nem teljesítették az ígéretüket. (Guardian

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.