Repedezik Trump pajzsa

külföld
2017 február 27., 09:29
comments 73
Darrell Issa, Trump egyik legkorábbi támogatója már független ügyésszel vizsgáltatná Trump bizalmasai és Oroszország kapcsolatát. Drew Angerer/Getty Images/AFP
photo_camera Darrell Issa, Trump egyik legkorábbi támogatója már független ügyésszel vizsgáltatná Trump bizalmasai és Oroszország kapcsolatát. Drew Angerer/Getty Images/AFP

Repedések mutatkoztak a republikánus pártegységben a hétvégén abban, hogy vajon elégséges-e, ha a kongresszus titkosszolgálati bizottságai vizsgálják a Donald Trump körei és az orosz kormány közti kapcsolatokról szóló hírszerzési értesüléseket. Egészen mostanáig a republikánus pártvezetésnek sikerült megőrizni az egység látszatát abban, hogy elutasítják a független vizsgálatot. Ám most

Donald Trump egyik legkorábbi támogatója,

a kaliforniai republikánus Darrell Issa kezdte követelni, hogy az igazságügyi minisztérium bízzon meg egy független ügyészt az eset kivizsgálásával. "Azt várnám, hogy az igazságüögyi miniszter találjon egy karrierügyészt, és nevezze ki egy független vizsgálat vezetésére. Történelmileg ez volna a helyes módja egy ilyen vizsgálatnak" - mondta.

Ez komoly törés az eddig egységesnek tűnő republikánus álláspontban, írja a Wall Street Journal.

Issa váratlan lázadása reakció azokra a hírekre, hogy a Fehér Ház konkrétan a szenátusi és képviselőházi hírszerzési bizottságok elnökeit kérte fel privátban a Trump bizalmasaival kapcsolatos hírek cáfolatára. Ez pedig erősen megkérdőjelezi a vizsgálatok függetlenségét, ahogy arra a demokrata ellenzék igyekezet gyorsan rámutatni.

Issa kiállása valóban komoly törésnek tűnik, mert a Fehér Ház még a hétvégén is azon dolgozott, hogy véletlenül se induljon független vizsgálat az ügyben. "Még nem tartunk itt. Normálisan előbb a törvényhozásnak kell vizsgálnia az ügyet. Ez történik. Nem kell azonnal szélsőséges eszközökhöz nyúlni" - nyilatkozta Sarah Huckabee Sanders fehér házi szóvivő az ABC-nek. (Via WSJ. Címlapképünkön Darrell Issa látható. Fotó: Drew Angerer/Getty Images/AFP.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.