Gigantikus albán kakason ámul az internet

ÁLLAT
2017 március 20., 09:41
comments 89

"A Twitter mostantól nem politikai vitákra való, hanem arra, hogy egy hatalmas baromfiról beszéljünk. Mindenki tegyen úgy, mintha csak a nagy baromfikról tudna sokat" - találta fején a szöget Matt Lubchansky, akinek látszólag kicsit elege lett belőle, hogy a hétvégén mindenki csak egy gigantikus kakassal tudott törődni.

link Forrás

A hatalmas állatról készült videót Fitim Sejfijaj posztolta a Facebookra Albániából. Én megértem, valóban lenyűgöző állatot sikerült lefilmeznie, nézzék:

link Forrás

A kakas tényleg akkora, hogy többen fake newst kiáltottak, gyanítván, hogy valójában egy kakasnak öltözött ember szerepel a videón.

Egy 3,5 hónapos brahmatyúk Thomas Vlerick farmjáról. Fotó: Thomas Vlerick / Flickr CC BY 2.0
photo_camera Egy 3,5 hónapos brahmatyúk Thomas Vlerick farmjáról. Fotó: Thomas Vlerick / Flickr CC BY 2.0

Pedig nem. A képen látható kakas elég jól azonosíthatóan egy Brahma, vagyis egy, a 19. század közepén kitenyésztett európai házityúkfajta, aminek a hímjei átlagosan is 5,5 kilósra híznak. Tojásaik is hatalmasak, 55-60 grammosak. És kevés jobban kinéző baromfi van náluk a világon, talán csak a selyemtyúk versenyezhet velük küllemben. (Via Newshub)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.