Két újabb Nobel-díjas, összesen 1061 kognitív tudós állt ki a CEU mellett

oktatás
2017 április 03., 11:38
comments 129

Balog Zoltánnak, Palkovics Lászlónak és Szemerkényi Réka washingtoni nagykövetnek címzett nyílt levelet tettek közzé a kognitív tudományok vezető kutatói. A levélhez összesen 1061 kutató csatlakozott, a világ legjobb egyetemiről is számosan, kognitív tudósok, pszichológusok, filozófusok, nyelvészek, idegtudósok. 

Olyan világszerte ismert kutatók csatlakoztak, mint Daniel Dennett, Steven Pinker vagy Michael Tomasello, illetve két Nobel-díjas kutató, Randy Schekman és Edvard Moser is. 

[ Error: Hiányzó widget ]

Mint írják, kutatók nemzetközi szerveződéseként pontosan látták, hogy a CEU-ról érkező kollégáikat a legjobban tisztelt szakemberekként fogadják mindenhol a világon. Tudományos örökségüknek globális hatásai vannak, teszik még hozzá. 

Szerintük a világ bármely városa szerencsésnek mondhatná magát, ha a tudományos kíválóságnak egy ilyen központját tudhatná magáénak a belvárosa közepén. 

A tervezett törvény viszont gyakorlatilag lehetetlenné tenné a CEU számára, hogy fenntartsa vezető helyét a nemzetközi tudományos közegben. Ezért tisztelettel azt kérik a kormánytól, hogy vonják vissza a törvénytervezetet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.