Viszlát, ennyi volt a tavasz: a héten visszatér az ősz

időjárás
2017 április 03., 04:48
comments 23

Reméljük mindenki kiélvezte az elmúlt pár nap káprázatos időjárását, mert lassan itt a vége. A met.hu előrejelzése szerint így alakul a hét:

  • Hétfő

Délelőtt még szinte felhőtlen lesz az ég, majd a nap második felében az ország északi felén már gomolyfelhők is megjelennek az égen, amelyekből az ország északi megyéiben az esti órákban néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat átmeneti szélerősödéssel. Elsősorban az Észak-Alföldön, valamint a Nyugat Dunántúlon élénkül meg az északi, északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű. Késő estére 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

  • Kedd

Felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Összességében több helyen valószínű zápor, helyenként zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk, elsősorban a Dunántúlon erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul, északkeleten lesz a melegebb.

  • Szerda

Közepesen és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak, és több helyen kell záporra számítani. Az északi szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.

  • Csütörtök

Felhőátvonulásokra számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, záporokkal. Az északnyugati szél megerősödik, nagy területen - az ország északkeleti negyedét leszámítva - viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 13 fok körül alakul.

  • Péntek

Megnövekszik a felhőzet, és napközben többnyire erősen felhős égre számíthatunk, elszórtan kisebb esővel. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, talajmenti fagyra kell számítani, sőt az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

  • Szombat

Napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, helyenként lehet még kisebb eső. A nyugati, északnyugati szél napközben több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul, nyugaton lesz a melegebb.

  • Vasárnap

Többnyire kevés felhő, többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.