Hoffmann Rózsa szerint azért nem baj, hogy nagyon kevés időt ad az új törvény a CEU-nak, mert ha sok időt kapunk valamire, akkor hajlamosak vagyunk csak tologatni a teendőket

képmutatás a köbön
2017 április 04., 09:08
comments 117

A magyar oktatásnak az elmúlt évtizedben tetemes károkat okozó Hoffmann Rózsa is hozzászólt kedden a CEU sorsáról szóló parlamenti vitához.

A KDNP nevében beszélő politikus is azzal kezdte, pártjuk szerint ez a törvényjavaslat helyes célt szolgál: hisz a cél az, hogy a felsőoktatási intézmények átláthatóan működjenek, ne legyenek előjogok. Szerinte az a világ megszűnőben van, hogy az előjogok határozták meg, hogy kinek mit lehet.

Szabályok betartása egész életünkre kihat, és ez az oktatásban is így van, folytatta. Nem véletlen Hoffmann szerint, hogy az oktatás mindig felborzolja a kedélyeket, sok indulatot vált ki.

Majd beszélt arról is valamiért, hogy minap látott olyan rangsort is, ami a CEU-t ezervalahányadik helyre sorolta, míg más rangosorokon meg az élre. Nem kérdőjelezem meg a rangsoroknak a létét, csak jó lenne óvatosabban bánni velük, mondta el Hoffmann.

Hoffmann beszélt a vasárnapi tüntetésről is, ahol a legtöbben a szabadság eltiprásáról beszéltek, de ő ezt a kapcsolatot nem látja, hiszen ez a módosítás egyáltalán nem érinti az egyetemeken tanított tudományt.

Majd beszélt arról is, hogy ha hosszú határidőt adunk egy feladatra, akkor hajlamosak vagyunk tologatni és csak az utolsó pillanatban megcsinálni. Ilyen például az adóbevallás kérdése. Ezzel érvelt amellett, hogy miért nem baj, hogy irreálisan rövid ideje van a CEU-nak teljesítenie a magyar kormány követeléseit. Saját tapasztalatai alapján mesélt arról is, hogy ha valamit nagyon akarunk, azt tudjuk teljesíteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.