Az erzsébetvárosi önkormányzat megbírságolt egy szervezetet, mert rászorulóknak osztott ételt a Klauzál téren

Nem oszt többé ételt a Heti betevő nevű szervezet a VII. kerületi Klauzál téren, mert nemrég megbírságolta őket ezért az önkormányzat. 

A Heti betevő 169 hete kezdett ételt osztani önkéntes munkában az erzsébetvárosi önkormányzat tulajdonában lévő Klauzál téren, adományból főztek. Csakhogy egy évvel ezelőtt jelezte nekik a hivatal, hogy csak 2016. május 31-ig hosszabbítja meg a közterület-használati engedélyüket a tér egyéb célú hasznosítási tervei miatt.

Elindult egy egyeztetés az önkormányzat és a Heti betevő között, hogy a munkájuk folytatásához új helyszínt, előkészítő és raktárhelyiséget találjanak, de ez máig nem zárult le. 

Az Almássy tér egy része megfelelne nekik, de még nem született meg az erről szóló önkormányzati döntés. Közben januárban a polgármesteri hivatal hatósági eljárást indított ellenük, mert területhasználati engedély nélkül osztottak ételt a Klauzál téren. A Heti betevő szerint a törvényesség betartása mellett legfontosabb szempont az emberek segítése volt, azért hétről hétre gyülekezési joguk gyakorlásaként az ételosztásaikat bejelentették a rendőrségnek.

A napokban kapták kézhez az önkormányzat határozatát, ami megállapította, hogy érvényes közterület-használati engedély hiányában, a kerület rendjével kapcsolatos szabályok megszegése miatt 

30 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtják a szervezetet.

A határozattal szemben fellebbezésnek helye nincs. A szervezet jelezte, hogy a bírságot természetesen be fogják fizetni. Még bíznak abban, hogy az önkormányzat döntése után oszthatnak majd ételt az Almássy téren. 


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.