Folytatják a tiltakozást, szerdára újabb tüntetésre hívnak a CEU-ért

politika
2017 április 10., 19:06
comments 127

A vasárnapi gigatüntetést szervező Oktatási Szabadságot csoport is közleményben reagált Áder János aláírására. Az aktivisták szerint felháborító, hogy a köztársasági elnök közleményében azt állítja: nem találtak fogást a törvényen. 

"Amennyiben ez valóban így van, akkor azt kérjük a Köztársasági Elnöktől, cserélje le jogászait,"

írják. 

"Ez a harc még nem ért véget! Az Oktatási Szabadságot csoport folytatja a küzdelmet a szabad oktatásért, és a CEU budapesti maradásáért."

Szerintük ez a törvény a kormányzás szimbóluma: gyorsan elfogadták, majd Ádert bábként használva készek

"kizárólag hatalmi érdekeit szem előtt tartva hajlandó az ország egyik legjobb egyetemét, magyar munkahelyeket, és adómilliárdokat is feláldozni."

Az Oktatási Szabadságot csoport kéri, az állampolgárok is folytassák a tiltakozást, és legyenek ott szerdán 17 óra 30 perckor a Hősök terén, a Civilizáció csoport által szervezett Hősök Vétója nevű megmozduláson.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.