Kovács Zoltán kormányszóvivő is tudatta a világgal, hogy garázdaságért ítéltek el politikai aktivistákat Magyarországon

Két tüntetőt ítéltek közmunkára, amiért festékbombával dobálták meg a Sándor-palotát, közölte a kormányszóvivő hivatalos, About Hungary nevű angol nyelvű oldalán, illetve Facebook-csatornáján.

Kovács Zoltán úgy fogalmaz, Varga Gergőt és Gulyás Mártont „megkérdőjelezhető tettükért” ítéltek el, amit egy békés tüntetésen mutattak be.

A kormányszóvivő idéz Gulyás utolsó szó jogán a bírónak elmondott szavaiból, ám csak azt a részt, amiben Gulyás elismeri, nem normális, ha valaki festékbombázik.

„Az nem egy szerencsés állapot, hogy polgárok, mondjuk festékes palackok dobálásával fejezik ki politikai véleményüket.”

A szöveg második felét ugyanakkor a kormányszóvivő elfelejtette közölni a világ közvéleményével:

„... de azáltal fog-e felszámolódni ez az állapot, hogy elkezdődik-e egy demokratikus párbeszéd, ha engem itt most Varga Gergővel egyetemben elítélnek, vagy attól, hogyha az ügyészség végre végzi a dolgát, és utána megy olyan bűncselekményeknek, amelyek korlátozzák ma állampolgárok széles köreit abban, hogy a legalapvetőbb szabadságjogaikat gyakorolják (...) Legyenek szívesek olyan eljárásokat indítani, amelyek ténylegesen a magyar nép károkozásait felszámolják.”

Ahogy azt sem, hogy:

Azt viszont a CEU-n végzett Kovács fontosnak tartja kiemelni, hogy kritikusai szerint Gulyás Márton egy magamutogató politikai exhibicionista, aki kevésbé sikeres showmanként csak a sajtónyilvánosságot keresi.