Amartya Sen is kiállt a CEU mellett

politika
2017 április 19., 15:13
comments 172

A Harvard Nobel-díjas közgazdásza levelet küldött Balog Zoltánnak, Palkovics Lászlónak és Szemerkényi Réka (időközben leváltott) washingtoni nagykövetnek, melyben azt írja, mélyen felzaklatták a hírek azokról a kormányzati lépésekről, melyek a CEU bezárásához vezethetnek. 

Sen 2007-ben (AFP PHOTO/ Manpreet ROMANA / AFP PHOTO / MANPREET ROMANA)
photo_camera Sen 2007-ben (AFP PHOTO/ Manpreet ROMANA / AFP PHOTO / MANPREET ROMANA)

Mint írja, a CEU-n nagyszerű munkát végeznek és világszerte elismerést váltott ki magának az intézmény. Sen csatlakozik kollégáihoz, akik kifejezték aggodalmukat, de mivel még soha nem csatlakozott nyílt levélhez élete során, most is külön küldte el levelét, de a többi kutatóval mélyen egyetértve. 

CEU-ügyben lassan úgy áll a helyzet, hogy a világszerte több ezer kutatót, egyetemet, közel húsz Nobel-díjas tudóst sikerült megvezetni a magyar kormány szándékaival kapcsolatban, míg az igazságot lassan már csak Kósa Lajos és Németh Szilárd látja. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.