Egy hatalmas csecsen megkereste a szovjet emlékművet megdobáló Komáromy Gergőt

POLITIKA
2017 április 20., 12:23
comments 1450

Egy nap alatt már több mint ötvenezren látták azt a Youtube-ra feltöltött videót, amelyen egy Mogamedként bemutatkozó, jól megtermett grozniji lakos a Szabadság tér egyik pavilonjában beszélget Komáromy Gergővel. A téma a szovjet hősi emlékmű festékkel dobálása, amiért Mogamed bocsánatkérést követelt a garázdaság szabálysértés miatt gyorsított eljárásban harmincezer forintos pénzbírságra ítélt Komáromytól.

link Forrás

Komáromy ezt meg is tette. Mint mondta, a visszajelzések alapján egyértelműnek tűnik már, hogy nem megfelelő célpontot talált az Orbán-kormány elleni tiltakozása kifejezésére, és amúgy is világéletében a békés együttélésért harcolt.

Komáromy érdeklődésünkre elmondta, hogy Mogamed Magyarországon él, az interneten kereste meg. Elmondása szerint békés beszélgetés volt, és bár sok mindenben nem értettek egyet, azt már maga is belátta, hogy akciója sokaknak nem tetszett, még a nagykövetségen is volt visszhangja. Komáromy állította, hogy "kifejezetten fenyegető jellege nem volt" a dolognak, "jót beszélgettek.

Az viszont, hogy "egy kis festékből" ekkora ügy lett, megerősítette abban, hogy

nem szabad Oroszországhoz közeledni.

Komáromy saját Facebook-oldalán ennél is bővebben számolt be a történtekről.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.