BKK-üléshozatokból készített ruhakollekciót egy csapat magyar gimnazista

divat
2017 április 23., 08:59
comments 207

A különleges tanítási módszereiről híres budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákjai egyik órájukon azt a kötelező feladatot kapták, hogy próbálják ki, milyen céget vezetni és működésben tartani azt egy éven át. Hogy milyen céget csinálnak, az rájuk volt bízva, ezért úgy döntöttek, BKK-járművek üléshuzataiból készítenek ruhákat, kiegészítőket, amivel a tömegközlekedésre és ezzel a környezetvédelemre hívnák fel a figyelmet. 

photo_camera Fotók: RBN Design

Az RBN Design névre keresztelt cég tagjai mind gimnazisták, a marketinges például egy 16 éves lány, Vida Borbála, aki a Forbes-nak adott interjút. Elmondta, az iskola segített nekik például a cég bejegyeztetésében, számlázásában. 

A cuccok nem simán BKK-mintás textilből, hanem konkrétan ugyanabból az anyagból, amiből a valódi üléshuzatok. Az AKG-sek egyszerűen csak megkérdezték a BKK-tól, kitől vásárolja a huzatot, a BKK pedig válaszolt. A diákok ezután összesen 4 méter üléshuzat-anyagot vettek, amiből egy gyöngyösi varrónő segítségével 25 táskát, 35 pólót, 10 sapkát és 50 bérlettokot gyártottak le.

photo_camera

Eredetileg május végéig akartak eladni mindent, de annyira jól állnak megrendelésekkel, hogy már a termékek újragyártására is felkészültek. 

A táskák 2500 forintba, a sapkák 2000, a pólók 1500, a bérlettartók 500 forintba kerülnek, úgyhogy ha mindent sikerül eladni ezeken az árakon, a projektbe fektetett 30 ezer forint nyolcszorosát kaphatják vissza, ami ironikus, tudván, hogy az egész ötlet csak poénnak indult. Azt tervezik, hogy a pénzt egyenlően osztják el egymás között. 

photo_camera Az RBN Design csapata 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.