Civilek akcióznak a Parlamentben az Igazságügyi Bizottság ülésén

POLITIKA
2017 április 25., 10:00
comments 234
link Forrás

Rubovszky György: "Aljas módon betörtek a bizottság ülésére"

Civi szervezetek vezetői és munkatársai tiltakoznak a civil törvény ellen. Rubovszky György, elnök először berekesztette volna, majd rövid tanakodás után végül a napirend szerint engedte folytatni az ülést. Az aktivisták nem mozdulnak, az őrség egyelőre nem lépett fel velük szemben. A civilek tábláikon egyenként szólítják fel a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a törvényt.

link Forrás

Széll Bernadett es Hadhazy Ákos beadott egy módosító javaslatot, eszerint nem csak a külföldről támogatott, hanem a közpénzből támogatott szervezetekre is vonatkozna a törvény. Széll szerint a külföldi finanszírozás most is lekövethető, a közpénzes finanszírozás az, ami átláthatatlan, hiszen például a CÖF fittyet hány az átlathatósági szabályokra.

A bizottsági ülés utáni sajtótájékoztatóján Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány munkatársa elmondta, hogy bár a parlamenti törvény alapján a bizottsági ülések mindenki számára nyilvánosak, őket mégsem akarták beereszteni. Végül Szél Bernadett engedte be őket a terembe, ahol a róluk szóló törvény bizottsági vitája zajlott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.