Böröcz László megmutatta: vissza fogjuk még sírni Kósa Lajos sajtótájékoztatóit

politika
2017 április 28., 10:40
comments 407

Az elmúlt években tetszhalott állapotban lévő Fidelitas óriási lendülettel tért vissza: a Fidesz ifjúsági tagozata Simicskát, Sorost, a Jobbikot és az MSZP-t összekötő plakátkampányt indít, összesen kétezer helyszínen. 

Ezt a Fidelitas elnöke (egyben a Belváros alpolgármestere), Böröcz László jelentette be sajtótájékoztatóján, ahol a kezében tartott papírról felolvasta, hogy a politikusok ma már csak milliárdosok bábjai:

link Forrás

Az egész sajtótájékoztatót érdemes végignézni, négy perc az egész, rengeteg emlékezetes pillanattal, például amikor Böröcz arról beszél, kicsit "meg fogják citálni" a milliárdosok bajszát:

link Forrás

Böröcz péntek reggel aztán az ATV vendége volt, ahol megpróbálta megmagyarázni, hogy miért van szükség a plakátkampányra. Látszólag egyszerű dolga volt, elég lett volna felmondania a kormány mantraszerűen ismételgetett közleményeit a témában. 

De mint kiderült, Böröcz Lászlóhoz képest Németh Szilárd is egy Martin Luther King-Machiavelli hibrid, és ha tényleg ez az irány jelöli a Fidesz jövőjét, 

akkor fogunk még aranykorként tekinteni Kósa Lajos sajtótájékoztatóira. 

link Forrás

A beszélgetés egyik legjobb pillanata akkor jön el, amikor Bombera Krisztináék rákérdeznek, hogy mennyibe kerül a plakátkampány és ki finanszírozza. Böröcz egy darabig nem akarja ezt elárulni, mondván, hogy még nem tudni a végleges költségeket, 

de aztán csak kiderül, hogy százmilliós tételről van szó, amit a Fidesz fizet. 

De ezen kívül is vannak még kiugró pillanatok a beszélgetésben. 

  • Amikor Böröcz elmondja, hogy a kormánypártok soha nem engedték azt meg, hogy bármelyik milliárdos a politikai felfogásukba beleszóljon:
link Forrás
  • Amikor Böröcz majdnem kimondja, hogy Simicska Lajos "vissza" akar térni a hatalomba, de közben kapcsol, hogy ez a "vissza" kényelmetlen kérdéseket vetne fel: 
link Forrás
  • Vagy amikor ismerteti, hogy Soros György "spekulációs támogatást" hajtott végre az angol font ellen:
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.