Akár Észak-Koreába is kész ellátogatni Dél-Korea új elnöke

külföld
2017 május 10., 06:15
comments 61

Szerdán letette a hivatali esküt Mun Dzsae In új dél-koreai elnök, és közölte, hogy megfelelő körülmények között hajlandó ellátogatni Észak-Koreába is, hogy tárgyaljon Phenjan atom- és rakétaprogramjáról.

Mun nagy átalakításokat tervez a kormányban, hogy véget vessen a hatalmi űrnek, amelyet elődjének, a korrupciós botrányba keveredett Pak Gun Hjének a hivatalból való márciusi felmentése okozott. Eskütételi beszédében közölte, hogy kész tárgyalni az Egyesült Államokkal, hazája legfőbb szövetségesével, és Kínával a THAAD amerikai rakétavédelmi rendszerről, amelyet nemrég állítottak hadrendbe Dél-Koreában, és amelyet Kína fenyegetésnek vesz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.