Vaddisznó kergette meg a brit nagykövetet Ausztriában

külföld
2017 május 16., 16:21
comments 71

Leigh Turner nagykövet egy Bécs-közeli parkba indult sétálni. Esett az eső, ezért nem nagyon fordultak elő emberek. De nem volt teljesen egyedül: hamarosan százméternyire egy kisebb vaddisznó csoportot vett észre. Az állatok épp az erdőbe tartottak.

Turner nemsokkal később, már az erdőbe érve egy másik csoportba is belefutott. Csendben elkezdett hátrafelé lépkedni, próbált elsomfordálni. De az egyik vadkan nem volt vevő erre az ötletre, és a nagykövet nemsokkal később azt hallotta meg, hogy a háta mögül egy rohanó állat keltette zajt hallani. Megfordult, és látta, hogy az egyik dühösnek tűnő vaddisznó üldözőbe vette.

photo_camera Képünk csak illusztráció Fotó: Lino Mirgeler

Fogalma se volt róla, mi ilyenkor a helyes magatartás, de úgy döntött, nem diplomáciai eszközökkel próbálja meg rendezni a helyzetet. Viszont a rohanás sem tűnt jó ötletnek, nyilvánvaló volt, hogy az állat gyorsabb nála. Végül fatörzsek adták neki az ötletet, hogy a vadkan biztos nem tud fára mászni, ezért egy fa oldalán felhúzta magát amennyire csak tudta. Mire összeszedte magát és körbenézett, az állat már visszament a csordájához.

A nagykövet megúszta komolyabb sérülések nélkül, csak horzsolásokat szedett össze a kezére. Azt sem a disznótól, hanem ahogy a fára húzta fel magát pánikszerűen. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.