Ejtették az Assange elleni nemierőszak-vádat

bűnügy
2017 május 19., 09:39
comments 85

A svéd legfőbb ügyész úgy döntött, megszünteti a Wikileaks alapítója elleni nemierőszak-ügyben végzett nyomozást. A vádakat következetesen tagadó Julian Assange ügyvédei követelték, hogy Svédország ejtse az európai elfogatóparancsot is.

Julian Assange Ecuador londoni nagykövetségének ablakában 2012. december 20-án.
photo_camera Julian Assange Ecuador londoni nagykövetségének ablakában Fotó: Peter Macdiarmid/Getty Images

Assange 2012 óta Ecuador londoni nagykövetségén él, hogy ne tudják kiadni Svédországnak, ahonnan átadhatnák az amerikai igazságszolgáltatásnak. Az Egyesült Államokban titkos katonai és diplomáciai iratok ezreinek kiszivárogtatásáért ítélhetnék el.

A brit rendőrség Marianne Ny svéd főügyész döntése ellenére közölte: le fogja tartóztatni a 45 éves Assange-ot, ha elhagyja a nagykövetség épületét. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.