Olimpia nem lesz, de a pályázatot előkészítő cég még létezik, és Schmitt Pálnak bérel irodát

Ugyan Lázár János minden kérdés nélkül már március végén bejelentette, hogy az olimpiai pályázat visszavonásával bezárják a pályázat összeállításával megbízott állami céget, a Budapest2024 Zrt. a hatályos cégnyilvántartások szerint a mai napig létezik. Mit létezik, még irodákat is fenntart, igaz, ezeket használni már nem használja.

A Hírtévé értesülései szerint II. kerületi székhelyükön, ahol a recepciós még úgy tudja, hogy a Budapest2024 működik a harmadik emeleti irodában, az úszó vébét bonyolító cég költözött be.

A Budapest2024 belvárosi, a Nyugati téri Eiffel Palace-ban lévő, havi 2200 eurós bérleti díjú "kis irodáját" pedig

Schmitt Pál bukott köztársasági elnök és plagizátor

használhatja, Mihók Attila, a Budapest2024 vezérigazgatójának megfogalmazása szerint "időnként". Ez az az irodaház, amiért az MNB a szakértők szerint a piaci ár majd másfélszeresét fizette ki.

Mihók amúgy azzal indokolta az irodabérleteket, hogy nem tudják felmondani a szerződéseket, de a munkatársak többségétől már megváltak, rajta kívül csak egy kommunikációs munkatárs és a cég megszüntetését előkészítő pénzügyesek dolgoznak már csak a vállalatnál.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;