Bombay helyett bombát írtak egy csetüzenetben az indiai muszlimok, őrizetbe vették őket

külföld
2017 május 25., 08:34
comments 39

Hat muszlim diákot vettek őrizetbe az indiai rendőrök, miután egy Mumbai belvárosába tartó vonaton egy utastársuk észrevette, hogy az egyik fiatal azt írta egy WhatsAppon küldött csetünezenetbe, hogy

bomba.

Az útitárs értesítette a rendőrséget, akik őrizetbe is vették a diákokat. A kihallgatáson azonban kiderült, hogy az egész ügy alapja egy gépelési hiba, Mumbai régi neve ugyanis Bombay, és ehelyett írt csak véletlenül bombát az egyik fiatal.

Az ügy azért kavart komoly hullámokat az indiai sajtóban, mert több államban egyre nagyobbak a feszültségek a muszlim és a hindu lakosság között. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.