A Fidesz alelnöke hajnalban az ágyában az utódnemzésre, egy bagolyra és az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikóra gondolt

MŰVÉSZET
2017 május 26., 09:08
comments 308

Meghökkentő, még a magyar politikai életben is előzmény nélküli, bagolyszexuális szöveget írt Németh Szilárd Fidesz-alelnök-rezsibiztos az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikóról. Hangsúlyozom, hogy ez ténycikk, nem tréfa.

link Forrás

Németh így kezdi a nemrég publikált Facebook-bejegyzését:

Éjjel fél három van. Igazi májusi hajnalba szökkenő éjszaka. Képtelen vagyok elaludni. A macskabagoly mondja a magáét a kertemben, bizonyára vadászik, és ő is a családalapításra, az utódnemzésre gondol.

Tekintetbe véve a macsbaglyos mondat utolsó előtti bekezdésében elhelyezett "is"-t (amit én emeltem ki vastagítással), az olvasó szinte osztott képernyős filmjelenetként látja egyik oldalon az ágyában forgolódva nemzésre gondoló Némethet, a másik képmezőben pedig az ágon nemzésre gondoló, közben a macskabaglyok jellegzetes visítását hallató ragadozó madarat. (Olyan a hangjuk mintha valaki újra meg újra rálépne egy sípolós gumiállatra.)

A szövegben arról nem esik szó, hogy Németh mindeközben milyen hangot adott ki magából, mivel az így folytatódik:

Ezért is épített fészket. És ezért is csinosítja, erősítgeti, óvja minden lehetséges módon és időben. Igen, a lét- és önfenntartás ösztöne a legerősebb.

Tényleg azért írt volna posztot Németh, hogy a baglyok utódnevelési szokásairól értekezzen? Azonnal kiderül, hogy nem!

Képtelen vagyok elaludni, mert azon tépelődöm, hogyan és miért juthat el egy háromgyermekes édesanya addig, hogy a szülést, születést szitokszóként használja mások megbélyegzésére.

Szóval Németh nemcsak a nemzésre gondolt úgy elvonatkoztatva, hanem közben egy bizonyos édesanyára is.

Bár Németh birkózó, ez olyan felütés volt, ami egy bokszolónak is dicséretére vált volna! A gyakorlott klasszikusmagyarnovella-olvasó érzi, hogy az expozíció után most jön a mesélős-kifejtős rész. Németh ezt sem a szokásos módon oldja meg, amennyiben egyre növeli a feszültséget, hogy az olvasó szinte kiáltozva kérdezze magától:

DE KI A HÓHÉR EZ A TITOKZATOS, MEGBÉLYEGZŐ, AZ ALELNÖK ÁLMAIBAN FELTŰNŐ ÉDESANYA???

Tudom, hogy ez az édesanya az MSZP egyik leghangosabb politikusa, Gyurcsány Ferenc legfőbb fegyvertársa (lásd: 2004. december 5-i népszavazás). Ebből az aspektusból értem is, folyamatosan ütni kell az ellenfelet, lejáratni, összemocskolni, kiforgatni a szavait. Gyűlöletet kell ellene kelteni. Régi komcsi módszer ez, nincs új a nap alatt.

Csak nem egy komcsi anya? Ez önmagában nem meglepő, de vegyük észre, hogy az erotikus próza új mestere még mindig nem árulta el, kiről szól a testi-lelki verejtéktől csatakos írása!

Aztán a Szöveg 16. sorában, amikor a befogadó agya a felrobbanás határán jár, végre elárulja:

De arra nem találok magyarázatot, és így elfogadni sem tudom, hogy egy gyermekeit szerető édesanya, mint Bangóné Borbély Ildikó ehhez a szülést, születést használja politikai bunkósbotként. Ráadásul ilyen furcsa stílusban:

MOST VÉGRE KI FOG DERÜLNI! A 18. sorban azt is megtudjuk, mit mondott!

„Elegem van, hogy állandóan a méhünkben kotorásszanak a fideszes politikusok.”

Szóval ezért bangónézik Németh. 

(Az előzmény annyi, hogy a Fidesz alelnöke egy lakossági fórumon, miközben  a kormány legújabb kampányüzenetét, a születésszám központi növelését kommunikálta a hallgatóságnak, ezt mondta:

A miniszterelnök úr világosan fogalmazott, 2030-ra azt szeretné elérni a kormány, hogy 30 ezerrel nőjön a magyar lakosságnak a száma, tehát 2030-ra növekedést kell produkálni. Nagyon nehéz lesz megfordítani, de minden döntést ez alá kell rendleni, minden döntésünket az alá kell rendlenünk, hogy ne fogyjunk el, nagyon egyszerű ennek a magyarázata, aki teleszüli a világot, azé a világ.

Erre a tenyésztői hozzállásra reagált úgy a háromgyermekes képviselőnő a Facebookján, hogy:

Szerintem valamilyen szert fogyasztanak, akik ilyeneket beszélnek! Nagy baj van, ha csak úgy ki tudnak ennyi eszméletlen baromságot mondani! Elegem van, hogy állandóan a "méhünkben kotorásznak" a fideszes politikusok!

Szóval erre a Borbély-megnyilatkozásra reagált Németh Szilárd a politiko-erotikus novellájával. Szerinte az volt a szülés politikai bukósbotként való használata, hogy egy politizáló anya kikérte magának, hogy kormányzatilag tenyészállampolgárként kezeljék.)

Németh Szilárd rejtélyes bagolyszexuális vallomásából a szöveg ezen a pontján, a 20. sor táján elszáll a feszültség. Nem is csoda, hiszen a teljesen kimerült szerző itt kénytelen elárulni, hogy kevesebb gyereke van az MSZP-s politikusnál. 

Sok mindent megértem már 53 évem alatt. De eddigi életem legszebb, legboldogabb és legnagyszerűbb pillanatai azok voltak, amikor Virág lányom és Bendegúz fiam megszületett. Amikor Ildikó világra hozta őket. Apás szülés volt mindkettő. Számomra a családalapítás, a gyermeknemzés, a várandósság, az áldott állapot, a szülés, születés, a gyermekek felnevelése közös életünk valódi értelme. 

Ennyi lett volna? Nem! Németh Szilárd a zárlat zárlatában újra viszatér erotikus cimboráihoz, szép utódnemzős álmokat mindenkinek!

Ezt valószínűleg még a kertemben fészkelő macskabagoly is érzi és érti, a génjeiben hordozza. Én a macskabaglyokkal vagyok!  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.