Mészáros Lőrinc-bankókkal szórták nyakon képviselőiket a dühös pécsi fiatalok

PÉNZ
2017 május 30., 09:41
comments 186
Fiatalok a karzaton Mészáros Lőrinc és Páva Zsolt arcképével kidekorált pénzjegyeket szórnak a zárszámadás elfogadására készülő képviselők nyakába.
photo_camera Fiatalok a karzaton Mészáros Lőrinc és Páva Zsolt arcképével kidekorált pénzjegyeket szórnak a zárszámadás elfogadására készülő képviselők nyakába. Fotó: Szabad Pécs

Kevésen múlt, hogy botrányba fulladjon a pécsi önkormányzat testületi ülése, miután az ülés második napirendi pontjánál néhány fiatal Mészáros Lőrinc és a polgármester Páva Zsolt arcképével ellátott bankókat szórt a képviselőkre, és egy hatalmas CSŐD feliratú molinót feszített ki a karzaton. A polgármester ezek után kizavarta a fiatalokat teremből.  

link Forrás

A tiltakozás annak szól, hogy kedden fogadta el a közgyűlés a zárszámadást, miközben többek szerint a város állapota katasztrofális, csődközeli állapotban van, és éppenséggel ez volt az oka annak, hogy a múlt csütörtökre kiírt májusi rendes közgyűlés végül keddre csúszott. A Szabad Pécs azt írja, több - nagyjából 3,5 milliárdos - az önkormányzati hiány, ami miatt állami segítségre lesz szüksége a városnak, és felmerült, hogy a mentőövért cserébe átadná az államnak a Pécs-pogányi légikikötőt. 

A fiatalok a lap tudósítójának azt mondták, nyilvánvalóan problémás a költségvetés helyzete, és hiába sikerült trükkökkel betömködni a lukakat, a városvezetés látványosan alkalmatlan a feladatra, távoznia kell. 

Páva az ülésen arról beszélt, hogy takarékoskodni valóban kell, de megszorítani nem, nem cáfolta viszont, hogy a reptér átadása jelenthet garanciát "a negatív pénzügyi folyamat" lezárására. A Fidesz-frakciót vezető Kővári János szorosabb kormányzati együttműködést és fenntarthatóság vizsgálatokat kezdeményezett a városi projektek esetében. 

Az MSZP-s Gulyás Emil arról beszélt, hogy menekül a munkaerő Pécsről, és csak olyan beruházások valósulnak meg, amik viszik a pénzt, mint a misinai jégpálya, a hadipark vagy a fürdő. A zárszámadást a képviselők végül elfogadták. (Szabad Pécs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.