Az európai kormányfők megüzenték Trumpnak: nem tárgyalhatja újra a párizsi klímaegyezményt

külföld
2017 június 01., 19:20
comments 135

Közös nyilatkozatot adott Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök és Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök, amiben leszögezték: hiába szeretné Donald Trump amerikai elnök újratárgyalni a párizsi klímaegyezményt, erre nem látnak lehetőséget.

Úgy látjuk, a lendület, amit a párizsi klímaegyezmény létrehívott 2015 decemberében, visszafordíthatatlan, és határozottan úgy látjuk, hogy az egyezményt nem lehet újratárgyalni, annyira fontos bolygónknak, társadalmunknak és gazdaságunknak

– írták közös közleményben.

A skandináv országok üzenete Trumpnak ennyi:

link Forrás

A belga miniszterelnök szerint Trump döntése egy "brutális tett".

link Forrás

Van olyan is, aki támogatja Trump döntését: a 22 leginkább szélsőséges republikánus szenátor közös nyilatkozatot írt alá a lépés védelmében. (Reuters, New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.