Lövöldözés volt egy müncheni vasútállomáson

bűnügy
2017 június 13., 06:36
comments 87

Egy müncheni vasútállomáson lövöldözés történt. A rendőrség szerint az eset a városi gyorsvasút (S-Bahn) Unterföhring nevű állomásán történt. Egy rendőrnő súlyosan megsebesült, sajtójelentések szerint a fején találta el az egyik lövés, őt életveszélyes állapotban vitték kórházba. Megsebesült két járókelő és az elkövető is, akit az elfogása közben ért találat.

Rendőrök biztosítják a lövöldözés helyszínét.
photo_camera Rendőrök biztosítják a lövöldözés helyszínét. Fotó: Christof Stache/AFP

Nem terrortámadás történt, és a rendőrség ura a helyzetnek – mondta egy szóvivő a Bayerischer Rundfunk bajor tartományi közszolgálati médiatárságnak. A Münchener Merkur szemtanúkra hivatkozó beszámolója szerint az esetet egy verekedésbe torkolló vita előzte meg. A megsebesült rendőrnő igazoltatni akart egy verekedőt, aki erre elragadta a rendőrnő fegyverét, és lövöldözni kezdett.

A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, egy terrorelhárító alakulatot is mozgósítottak. A környéket lezárták, az állomást kiürítették, a vonatközlekedést leállították. (Guardian, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.