Cigányok házait gyújtotta fel a felhergelt tömeg Athén közelében

külföld
2017 június 15., 10:13
comments 255

Zavargások törtek ki egy Athén melletti településen a hétvégén.

Szombaton 1500 ember gyűlt össze egy Menidi nevű településen, és rasszista jelszavakat kiabáltak, pogromra készültek, és Molotov-koktélokkal felgyújtottak két cigányok lakta házat.

A tüntetés azért tört ki, mert egy iskolai sporteseményen egy fiatal cigány férfi a levegőbe lövöldözött, és egy eltévedt golyóval meggyilkolt egy 11 éves gyereket. A férfit elfogták, de a tömeg a családján és az egész helyi cigány közösségen bosszút akart állni.

A tüntetést könnygázzal oszlatták fel a rohamrendőrök, öt demonstárlót előállítottak.

link Forrás

A tüntetés, már csak 200 fő részvételével, másnap is folytatódott. (shadesmag)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.