Már 24 halottja van egy portugáliai erdőtűznek

külföld
2017 június 18., 05:19
comments 10

Portugáliában 24 ember vesztette életét egy rendkívül heves erdőtűzben és mintegy húszan megsérültek szombaton.

A belügyminisztérium első, éjjeli bejelentése még csak 19 halottról szólt, de hajnalban António Costa miniszterelnök már 24 halálos áldozatról adott hírt, és azt is megelőlegezte, hogy ez a szám még tovább nőhet.

A tűz a Lisszabontól kétszáz kilométerre északkeletre fekvő Pedrógao Grande település közelében, az autóúton lepte meg őket. Az áldozatok részint füstmérgezés miatt haltak meg, mások pedig bennégtek a kocsijukban, amikor a lángok csapdájába estek, vagy később, a kórházban haltak bele a sérüléseikbe.

A halálos áldozatok mindegyike civil volt, a sérültek között vannak tűzoltók is. Több sérült állapota súlyos. A több falut is fenyegető tűz okát még nem tudják. Szombat éjjel 500 tűzoltót mozgósítottak 160 járművel.

A lángok nagy erővel és megmagyarázhatatlan sebességgel terjedtek - mondta a belügyminisztérium szóvivője. 

Marcelo Rebelo de Souza államfő és a miniszterelnök az este a helyszínre utazott. Portugáliában szombaton a 40 Celsius fokot is meghaladta a hőmérséklet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.