Portugália történetének egyik legsúlyosabb tragédiája: 62-en haltak meg az erdőtűzben

baleset
2017 június 18., 11:21
comments 83

Továbbra sem tudni, mi okozta Portugália történetének eddigi legsúlyosabb tűzvészét, ami Lisszabontól 200 kilométerre, Pedrógao Grande település közelében tört ki szombaton. Reggel még 24 halálos áldozata volt az esetnek, vasárnap délutánra ez a szám 62-re emelkedett. Egy 4 éves gyermek is a halottak közt van. António Costa miniszterelnök az ország történetének legsúlyosabb tragédiájáról beszélt. A tűz lakóházakat is elért, 1600 túzoltó segítette az oltást.  Több mint 50 sérültje is van a tűznek, köztük tűzoltók. 

A halál sokakat az autóúton ért, a tűz körbeölelte az arra közlekedőket. Többen autójukban égtek, füstmérgezésben és menekülés közben haltak szörnyet.  

link Forrás

(New York Times / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.