Íme az ország legsürgetőbb problémája: riadóztatják a teljes Fidesz-KDNP-t, hogy meg tudják szavazni a plakáttörvényt

parlament
2017 június 19., 16:10
comments 258

Szerdán az ellenzék fellépése miatt 1 darab szavazattal elbukott a Fidesz „lex csicskaként” emlegetett kétharmados törvénye, ami megtiltatná a pártoknak, hogy a választási kampány időszakán kívül közterületi plakátokat helyezzenek ki.

Kormánypárti képviselők a szavazás előtti szünetben az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. június 13-án.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (b) és Balog Zoltán emberierõforrás-miniszter (b3) beszélget, mögöttük Rogán Antal propagandaminiszter a szavazás előtti szünetben, az Országgyűlés plenáris ülésén június 13-án. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

A 24.hu úgy tudja, amint kiderült, hogy Áder János visszaküldte az Országgyűlésnek az ellenzék által leszavazott plakáttörvény maradékát, azonnal visszarendelték a nyári szabadságról a Fidesz-KDNP összes parlamenti képviselőjét.

A Fideszt tehát annyira felháborítja, hogy az ellenzéknek is joga van kampányolni – miközben a kormány 100 milliárdokért tart fent hazug propagandabirodalmat –, hogy pénteken rendkívüli ülésen vessenek ennek véget. Ehhez képest a több sebből vérző, a Fidesz-KDNP legfontosabb ügyének tekintett kvótakérdésben is csak egyszer nyújtottak be kétharmados törvényt.

Ezeket a jobbikos plakátokat akarja eltakarítani a kormány
photo_camera Ezeket a jobbikos plakátokat akarja eltakarítani a kormány Fotó: Balazs Beli

Az MSZP, a Jobbik és az LMP is jelezte, hogy a frakciójuk teljes létszámmal vesz részt a pénteki rendkívüli ülésen, amin egynél több ellenzéki hiányzó és/vagy a Fidesszel együtt szavazó ellenzéki képviselő is elég lesz a törvény megszavazásához – írja a HVG, ami szerint a Fidesz-KDNP az MSZP-t fűzi, hogy meglegyen a kétharmad. (24, HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.