Pécsről Budapestre 5 és fél óra alatt lehet eljutni gyorsvonattal, de IC-vel is legalább 4 óra az út

közlekedés
2017 június 19., 20:39
comments 347

Most, hogy itt a nyár, június 17-től július 9-ig a Szabadegyháza és Keszőhidegkút-Gyönk állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Ami azt jelenti, hogy Pécsről Budapestre az eddigi, amúgy is hosszú, 3 órás út IC-vel minimum 4 óra 10 perc, sima vonattal pedig akár 5 és fél óra is lehet.

photo_camera Fotó: elvira.mav-start.hu

Erről a gigantikus, nem épp a svájcihoz hasonló domborzattal rendelkező távolságról beszélünk:

photo_camera Fotó: Google Maps

A Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület szerint „csak a pótlóbusz több mint két órát fog az emelt szintű szolgáltatás égisze alatt zötykölődni a Kapos mentén, amely meglátásunk szerint elfogadhatatlan megoldás”. Szerintük jobb lenne a pécsi utasoknak az autópályán Kelenföld és Pécs között közlekedő közvetlen pótlóbuszjárat. (via bama.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.