A külföldön dolgozó magyarok küldik haza a legtöbb pénzt Európában az ország méretéhez képest

2017 július 5., szerda 20:20
192

A külföldön dolgozó magyarok által hazaküldött, folyamatosan növekedő jövedelemről csinált összeállítást az RTL Klub Híradója. Ez az adat azért érdekes, mert viszonylag jó minőségű adatgyűjtésből származik, és arra lehet következtetni belőle, valójában mennyien is dolgoznak külföldön, illetve ők hogyan keresnek.

Az RTL anyagában hivatkoznak egy tanulmányt, ami az MNB által kiadott Hitelintézeti Szemlében jelent meg, és többek között a külföldiek által hazaküldött jövedelmekről szóló Eurostat-adatok alapján van benne néhány érdekes ábra.

Például ez, ami azt mutatja, a GDP-hez viszonyítva mekkora a külföldről hazautalt jövedelmek értéke. A rangsorban élen állunk Európában.

Egészen komoly, évi hárommilliárd euró körüli összeget utalnak haza az átmenetileg külföldön dolgozó magyarok. 2009-ben még kevesebb, mint félmilliárd euró volt ez az összeg. És hiába a magyarországi béremelkedés és munkaerőhiány, a trend egyelőre nem fordult.

A tartósan külföldön dolgozó magyarok még csak évi félmilliárd eurónál tartanak, de az ő hazautalásaik is kitartóan növekednek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt