A külföldön dolgozó magyarok küldik haza a legtöbb pénzt Európában az ország méretéhez képest

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A külföldön dolgozó magyarok által hazaküldött, folyamatosan növekedő jövedelemről csinált összeállítást az RTL Klub Híradója. Ez az adat azért érdekes, mert viszonylag jó minőségű adatgyűjtésből származik, és arra lehet következtetni belőle, valójában mennyien is dolgoznak külföldön, illetve ők hogyan keresnek.

Az RTL anyagában hivatkoznak egy tanulmányt, ami az MNB által kiadott Hitelintézeti Szemlében jelent meg, és többek között a külföldiek által hazaküldött jövedelmekről szóló Eurostat-adatok alapján van benne néhány érdekes ábra.

Például ez, ami azt mutatja, a GDP-hez viszonyítva mekkora a külföldről hazautalt jövedelmek értéke. A rangsorban élen állunk Európában.

Egészen komoly, évi hárommilliárd euró körüli összeget utalnak haza az átmenetileg külföldön dolgozó magyarok. 2009-ben még kevesebb, mint félmilliárd euró volt ez az összeg. És hiába a magyarországi béremelkedés és munkaerőhiány, a trend egyelőre nem fordult.

A tartósan külföldön dolgozó magyarok még csak évi félmilliárd eurónál tartanak, de az ő hazautalásaik is kitartóan növekednek.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.