Hús és sör után sajtra költenek a legtöbbet a magyarok

élelmiszer
2017 július 14., 02:14
comments 108

A magyarok 90 milliárd forintot költenek sajtvásárlásra az élelmiszerüzletekben, ennél többet csak a feldolgozott húsra és sörre adnak ki - írta a Világgazdaság.

A lap pénteki számában a Nielsen adatai alapján közölték, hogy a sajtok közül 

továbbra is trappista a legnépszerűbb fajta,

a teljes piac 43 százalékát fedi le.

A piackutató szerint tavaly június és idén május között a sajtpiac a mennyiséget nézve stabil maradt, értékben viszont 9 százalékos növekedéssel a 90 milliárd forintot is meghaladta a forgalom. A Nielsen szerint a fogyasztás eltolódott a magasabb árszínvonalú sajtok felé, a gyártói márkák forgalma viszont 63 százalékról 60 százalékra esett vissza egy év alatt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.