Elon Musk szerint Mark Zuckerberg nem tud valami sokat a mesterséges intelligenciáról

TUDOMÁNY
2017 július 25., 09:56
comments 232

Mark Zuckerberg főkancellár, a Facebook alapító-tulajdonos-vezérigazgatója nekiment Elon Musknak, mondván, a dél-afrikai üzletember félelmei a mesterséges intelligencia kifejlesztésével kapcsolatban megalapozatlanok.

Egy erről szóló cikkre válaszolt Elon Musk a Twitteren, és azt írta, beszélt már erről a témáról Zuckerberggel, de sajnos Zuckerberg tudása ezen a területen meglehetősen korlátozott.

link Forrás

Elon Musk általában kritikusan beszél az olyan fejlesztésekről, mint a mesterséges intelligencia, a földönkívüli élet keresése vagy a számítógépes valóságszimuláció, szerinte ugyanis ezekkel olyan kérdéseket feszegetünk, amikre nem tudunk válaszolni, és olya erőkkel játszunk, amiket nem tudunk kordában tartani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.