Ezüstérmes a magyar férfi vízilabda-válogatott

Sokkoló, 0-4-es első negyed után még egyenlíteni tudott a magyar válogatott a budapesti világbajnokság döntőjében a horvátok ellen, de végül két góllal kikapott. 

Magyarország-Horvátország 6-8

A kulcsembereink közül többen gyengén játszottak, Nagy Viktor és Vámos Márton dicsérhető. Gólszerzők: Vámos Márton 3, Manhercz Krisztián, Török Béla, Erdélyi Balázs 1-1.

Az olimpiák ugyan mostanában nem jöttek össze

De világbajnokok nem annyira régen voltunk, 2013-ban. Benedek Tibor, akárcsak most Marcz Tamás, újonc edzőként vitte el a döntőig a csapatot. Akkor nyertek is. 

A horvátok eddig mindenkit vertek,

aki szembe jött, Amerikát 12-7-re, Oroszországot 10-8, Japánt 16-6-ra győzték le a csoportban, aztán a negyeddöntőben 12-9-re Olaszországot, majd az elődöntőben a legnagyobb esélyes Szerbiát.   

A magyar válogatottnak csak az olaszok ellen nem ment igazán

Még a csoportkörben, 9-9 lett úgy, hogy a bírók nem nekünk fújtak. Ausztráliát 13-3-ra vertük, Franciaországot 13-7-re. A negyeddöntőben könnyedén átléptünk Oroszországon 14-5, az elődöntőben 7-5-re Görögországot vertük. Nem tűnt úgy, hogy nagy nyomás alatt ne tudna játszani a válogatott. 

Kérdés: Véget érhet-e az éjjel?

Válasz:

Szurkolók a 17. vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának döntőjében játszott Magyarország-Horvátország meccs előtt a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA