Diana hercegnő 26 évesen már eltemette élete szerelmét

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Diana hercegnő 1992-ben, a Nagy-Britanniában most először levetített felvételek forgatása idején.Fotó: JOEL ROBINE/AFP

Barry Mannakee, a testőr volt élete szerelme, vallotta be Diana hercegnő azokon a filmfelvételeken, melyeket a hétvégén hozott nyilvánosságra a Channel 4 a "Diana saját szavaival" című dokumentumfilmjében. Diana a felvételeken arról is vall, hogy mennyire traumatizálta, amikor Károly az esküvőjük előtt adott nyilatkozatukban arra a kérdésre, hogy szerelmes-e, azzal felelt, hogy "legyen bármi is a szerelem".

A hercegnő állítása szerint csak évekkel az esküvője után talált rá az igazi szerelemre. 

"24 vagy 25 éves lehettem, és halálosan szerelmes valakibe, aki a környezetemben dolgozott [testőrként]" 

- mesélte a felvételeken, amiket Peter Settelen színész készített 1992-93-ban. Diana 19 évesen házasodott.

A románc tragikusan végződött. A testőrnek, Barry Mannakeenek távoznia kellett állásából, három hétre rá pedig motorbalesetben életét vesztette. Diana megfogalmazásában Mannakeet "megölték". "Ő volt életem szerelme, ez igazán gyilkos volt" - mondta. Mannakee 1987-ben, 39 éves korában vesztette életét. A motort, amivel balesetet szenvedett, a barátja vezette. Egy autóval ütköztek, a barátja túlélte a balesetet. A vétkes autóvezetőt 85 fontra bírságolták gondatlan veszélyeztetés miatt, miután a helyszínelők balesetnek nyilvánították a történteket.

Diana viszont a jelek szerint meg volt győződve arról, hogy a történteknek közük lehetett a viszonyukhoz.

Diana a halála közelgő 20. évfordulója alkalmából levetített, 25 éve rögzített felvételeken Károlyhoz fűződő viszonyáról is beszélt. A trónörökös szerinte elég összevissza jelzéseket küldve udvarolt. Esküvőjük előtt mindössze 13-szor randiztak. Diana szerint Károly a második randin levakarhatatlan volt, "mint egy rossz bőrkiütés", de aztán visszavett. "Volt, hogy minden nap felhívott, hogy aztán hetekig egyáltalán ne keressen. Nem volt túl következetes az udvarlásban". A házasságukra már inkább az utóbbi volt a jellemző, Diana szerint hamar kihűlt a kapcsolat, ami már a kezdetben se volt túl heves. Eleinte "háromhetente egyszer" éltek nemi életet, de az 1992-93-ban készült felvételek előtt "hat-hét évvel teljesen megszünt" köztük az intimitás. (Via The Independent, The Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.