Törvényt módosítana az Együtt, hogy ne lehessen magántőkealapok mögé bújni

Az Index néhány héttel ezelőtt mutatta be a nemzeti tőkésosztály gazdagodásának egyik népszerű mintázatát: vagyis, hogy már offshore cégekre sincs szükség, mert magántőkealapok segítségével anonimitásban maradhatnak azok, akik bankok, szállodák és tőzsdei részvénycsomagok végső hasznát élvezik, ez pedig egy 2014-es törvénynek köszönhetően még szabályos is.

Az Együtt a cikk alapján törvénymódosítást kezdeményez: kötelezővé tennék, hogy a magántőkealapok befektetési jegyeit csakis számlavezetéshez kötve lehessen előállítani, így pedig nyomon követhetővé válnának a tranzakciók, és azonosíthatóak lennének a valós tulajdonosok. A párt javaslata alapján a befektetési alapkezelőknek névvel, a lakcím, székhellyel együtt közölnie kellene a befektetési jegyek tulajdonosát, ha valaki megszerezi a befektetési jegyek legalább 10 százalékát. (Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.