18 óra úszás, 103 óra bringa, 93 óra futás: Szőnyi Ferenc megnyerte a tízszeres Ironmant

sport
2017 augusztus 25., 19:58
comments 163

Szőnyi "Racemachine" Ferenc újra megnyert egy tízszeres triatlon veresenyt, ezúttal a svájci Swissultrát. A magyar ultratriatlonista – akinek nem volt könnyű nyara, miután nem sokkal korábban megnyerte a világ talán legkeményebb futóversenyét a Himalájában – a 16 induló egyike volt a folyamatosan teljesítendő tízszeres triatlonon.

Itt az indulók egymás után úsznak le tíz úszás triatloni távot, tekernek le tíz bicikli triatloni távot és futnak le tíz maratont. (Van egy másik fajta tízszeres triatlon is, amikor tíz napon keresztül minden nap megcsinálnak az indulók egy teljes triatlont.)

Szőnyi ilyen időkkel nyomta le és nyerte meg az egészet. Mint honlapjáról kiderül, nagyjából három-négy maratonnal a vége előtt, tehát a futás kétharmadánál fogta be az addig vezető versenyzőt és állt az élre. Éppen ma, az 53. születésnapján futott be a célba.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.