Kína atomerőműveket építene Lengyelországban, az árából pedig elektromos autógyárat ígérnek

gazdaság
2017 augusztus 28., 09:14
comments 83

Nagyon komoly alku alakul a kínai és a lengyel kormány között: a terv szerint két atomerőművet vásárol Lengyelország kínai cégektől, amelyek az így kapott 18 ezer milliárd forintnak megfelelő bevételt lengyelországi gyárak építésére költenék. Többek között egy nagy elektromos autókat gyártó üzem létrehozását tervezik.

Óriási beruházásokról van szó, a két Paksra tervezett blokk ötszörösét termelnék az új kínai - lengyel erőművek. Lengyelországban most nincs atomerőmű, elsősorban szénnel termelnek áramot most.  (via napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.