Tilos lesz drónnal vagy robottal házhoz szállítani a füvet Kaliforniában

külföld
2017 szeptember 13., 15:38
comments 26

Amióta a szabadidős célú marihuána-fogyasztás legális lett Kaliforniában, sorra merül fel egy csomó további szabályozási kérdés, amivel kezdeni kell valamit. Az egyik ilyen terület a fű-házhozszállítás, ahol egy most hozott szabály értelmében a jövőben tiltott minden fajta olyan szállítási mód, melyben nem vesz részt legalább egy ember. Azaz drónok, önvezető autók és bármilyen más robot is kizárva.

De ennél is továbbment a szabályozás: tilos lesz ember hajtotta járművön is kiszállítani, azaz kiestek a biciklisfutárok és a gördeszkások is.

Külön szabálypontban rögzítették azt is, hogy a sofőrök nem lehetnek betépve, miközben kiszállítanak (mondjuk erre valószínű más törvények is vonatkoznak), valamint hogy a fű nem lehet látható szállítás közben, és csak zárt jármű jöhet szóba. (Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.