1772 kilométert tett meg egy töltéssel egy elektromos busz

Tbg
közlekedés
2017 szeptember 20., 21:58
comments 334

Rekordot döntött az elektromos hajtás terén a Proterra nevű startup, amelynek elektromos busza, több mint ezer mérföldet tett meg egy töltéssel. 

link Forrás

Ezzel nemcsak a személyautó Tesla S-nek vert oda, hanem az ezer mérföldet már átlépő, de mindössze egy sofőrt szállítani képest prototípusnak, a Boozernek is.

A Catalyst E2 Max 660 Kwh-s akkumulátorral tette meg a távot, ami egyébként kilencszer nagyobb, mint az említett Tesla S-é. És nem állt meg, és utasokat sem szállított, tehát ez egyelőre egy jó kísérleti eredmény.

A kamionok és a buszok elektromos hajtása egyelőre sokkal nagyobb kihívást jelent, mint a városi autóké, hiszen kifejezetten nagy utakra mennek, és az akkumulátorok töltése nagyon sok időt venne igénybe, ezért fontos, hogy egy töltéssel megoldható legyen a táv. (Engadget

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.