Anti-Tiborcznak tartják Orbán Viktor legújabb vejét

politika
2017 szeptember 21., 03:29
comments 462
A híres 2014-es szelfi, ami leleplezte Szokira és Orbán Sára kapcsolatát. A miniszterelnök új veje állítólag nem volt boldog, nem akart hivalkodni a kapcsolattal.
photo_camera A híres 2014-es szelfi, ami leleplezte Szokira és Orbán Sára kapcsolatát. A miniszterelnök új veje állítólag nem volt boldog, nem akart hivalkodni a kapcsolattal.

Nehéz feladatra vállalkozott a HVG, amikor megpróbálta megrajzolni a miniszterelnöki család legújabb tagjának portréját. Szokira Tamás, az EU-biztos Navracsics Tibor munkatársa augusztusban vette feleségül Orbán Viktor második lányát, Sárát. Ennek ellenére alig tudni róla valamit, eddig is csak a miniszterelnök lányához fűződő viszonya miatt került a hírekbe, akkor is ritkán. "Az esküvő hírén túl szinte csak azokat a 2014-es cikkeket adja ki a kereső, amelyekben egy, a miniszterelnök által posztolt családi fotó alapján először azonosították Orbán Sára udvarlójaként", írja a lap, amely azt is megjegyzi, hogy végülis új felesége is visszafogottabb, visszahúzódóbb nővérénél, Ráhelnél.

Orbán Ráhel leginkább férje, Tiborcz miatt keveredett most bele a történetbe, a HVG szerint ugyanis Szokira Tamást többen is egyenesen "anti-Tiborczként" jellemezték. Ők emelték ki azt is, hogy Sára is visszahúzódó személyiség, a még nemzetközi tárgyalásokat is folytató nővérével szemben róla szinte csak annyit tudni, hogy jár iskolába.

A HVG értesülései szerint

  • a szabolcsi Bököny községből, görögkatolikus papi családból származó Szokira nem kedveli a nyilvánosságot, nem örült a 2014-ben kikerült szelfinek se;
  • már fiatalon is kifejezetten a diplomácia érdekelte, ezért is járt nemzetközi kapcsolatok szakra;
  • ugyan a nemzetgazdasági minisztérium gazdaságtervezési államtitkárságán kezdett, de 2014-ben már át is jelentkezett a rövid ideig Navracsics Tibor vezette külügyminisztériumba, ahonnan Brüsszelbe is követte főnökét.
  • Egyik első főnöke szerint kifejezetten tehetséges, nem a kapcsolatainak köszönhetően került a Fidesz külügyi kabinetjéhez.
  • Bár mindenki tudta róla Brüsszelben, hogy Orbán Sára udvarlója, ő ezzel nem kérkedett;
  • apja, Szokira János görögkatolikus parókus szerint "rendes" gyerek volt;
  • nyolc évig hegedült, aztán bőgőzött, tudását az esküvőjén is felvillantotta.
  • A Corvinuson kosarazott, így került bele Orbán Ráhel baráti körébe, akik az edzések után gyakran Orbánék Cinege utcai házában lazítottak. Így ismerkedett meg Sárával.
  • "Mi nagyon egyszerű emberek vagyunk, nagyon egyszerűen élünk, nincs vagyonunk, nem járunk illusztris társaságba" - mondja Szokira apja, aki féltette is a fiát a kapcsolattól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.