Átgyalogolt Svájc a magyar válogatotton: 5-2

sport
2017 október 07., 19:12
comments 967

Arculcsapás: súlyos vereséget szenvedett a magyar válogatott Svájc ellen a szombat esti Bázelben rendezett tét nélküli vébéselejtezőn. Bernd Storck csapata az erősebb, a csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető ellenfelet bődületes egyéni hibákkal lepte meg, eredményesen, a vége 5-2 lett. 

A 18. percben Guzmics hazaadását nem tudta kezelni Gulácsi, a kapustól elpattantó labdát Granit Xhaka helyezte könnyedén a kapuba.

link Forrás

A 20. percben Fabian Frei 16 méterről lőtt labdája pattant meg Bese lábán, védhetetlen. 

link Forrás

Biztos, ami biztos még a félidő vége előtt érkezett a harmadik is. A 43. Steven Zuber maradt üresen, amit ki is használt. 

link Forrás

A szünetben nem kapott gólt a magyar csapat, a második félidő elején viszont azonnal. Ismét Zuber lőtt, bombát, Gulácsi csak belekapirgálni tudott. 

link Forrás

A magyar válogatott szépítő találatát szöglet után Guzmics szerezte. A svájciak a végére is tartogattak egyet: a csapatkapitány Stephan Lichtsteiner a 80. percben belőtte az ötödiket. Három perccel a vége előtt az újonc Ugrai a svájci kapus védéséről kipattanó labdát fejelte be, és állította be az 5-2-es végeredményt.

Góllal debütál a válogatottban a DVTK csatára. Sommer védését fejelte vissza ívesen, szép nagy ugrásból.

A százszázalékos teljesítménnyel csoportelső Svájc ellen kiálló válogatottban újoncot avatott Bernd Storck: a Diósgyőr támadója, Ugrai Roland középcsatárként kezdett. Az eltiltott Dzsudzsák Balázs helyett Kádár Tamás viselte a csapatkapitányi karszalagot. 

"Bizonyítottuk már, hogy egyenrangú szinten tudunk futballozni a legnagyobbakkal is. Nekünk nincs veszítenivalónk a meccsen,"

mondta a találkozó előtti sajtótájékoztatón Storck. 

Miután gól nélküli döntetlennel végződött szombaton a Feröer-Lettország selejtező, a magyar válogatott biztos harmadikként lép pályára az utolsó fordulóban. Jövő hét kedden Feröert fogadjuk. Előrébb lépni nincs esély, ahogy 1986 óta mindig, a magyar válogatott lemarad a vébéről. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.